Filme de an nou chinezesc – Anul Șobolanului de metal

Anul nou chinezesc este marcat astăzi pentru cel mai numeros popor de pe planetă, iar acest an zodiacul chinezesc pleasează intrarea în Anul Șobolanului de metal. Astrele chinezești spun că urmează o perioadă prosperă, puternică și norocoasă. Este un an al noilor începuturi, al noilor oportunități în iubire, dar și în plan financiar.

ianuarie 27, 2020
Filme de an nou chinezesc – Anul Șobolanului de metal anul nou chinezesc 2020 mediarpl
Anul nou chinezesc este marcat astăzi pentru cel mai numeros popor de pe planetă, iar acest an zodiacul chinezesc pleasează intrarea în Anul Șobolanului de metal. Astrele chinezești spun că urmează o perioadă prosperă, puternică și norocoasă. Este un an al noilor începuturi, al noilor oportunități în iubire, dar și în plan financiar.
Ratatouille (2007), film animat online DUBLAT Filme de an nou chinezesc – Anul Șobolanului de metal gjz2m8yfUgJHgU9nr7S4QwgpGIt

Ratatouille (2007)

Este unul dintre filmele mele preferate dintre cele realizate de Disney-Pixar. Poate de aceea îmi place și să gătesc celebrul preparat exact cum este prezentat în film. Un film frumos despre un șobolan care avea talent la gătit și descoperă cea mai bună metodă de a-și etala pasiunea. Remy este un șobolan adorabil, iar Emile…. el e pur și simplu… Emile. L-am revăzut cu drag zilele trecute pe HBO Go.

Cinderella – Cenuşăreasa (1950), film animat online DUBLAT Filme de an nou chinezesc – Anul Șobolanului de metal kbm5k0MXxcZAgqt3HBZqJvlOwFR

Gus și Jacques din Cenușăreasa ( 1950)

Cenușăreasa este un film clasic, iar fără șoriceii care o ajutau, fimul poate nu ne-ar fi cucerit pe deplin. Gus și Jacques sunt spiritul distracției în relație cu Lucifer… cea mai haioasă pisică vicleană. Desigur, mie mi-au plăcut mereu și șoricelele care au dat o mână la croiala rochiei pentru Cenușăreasa. Oh! Ce poveste!

Teenage Mutant Ninja Turtles (2014), film online subtitrat in Româna Filme de an nou chinezesc – Anul Șobolanului de metal OqCXGt5nl1cHPeotxCDvXLLe6p

Teenage Mutant Ninja Turtles 2014

Da, știu… Țestoasele Ninja nu sunt rozătoare, însă maestrul Splinter este un șobolan mutant care îi adoptă pe cei patru țestoși plini de energie și îi învață artele marțiale. Calm și plin de experiență, maestrul Splinter le este mereu alături lui Leonardo, Donatello, Michelangelo  și Raphael și împart mereu câte o pizza împreună. Poți urmări Țestoasele Ninja pe HBO go


Biker Mice from Mars

La noi erau cunoscuți drept Motomarțienii, niște desene animate care au apărut în SUA în 1993. Stilul plin de acțiune a câștigat popularitatea serialului care a rulat pe Tele7abc în anii ’90.

The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy (2005), film online subtitrat Filme de an nou chinezesc – Anul Șobolanului de metal pxaqYtHLPL2WkKW9fkZqUfnRAEn

Hitchhiker’s Guide to the Galaxy (2005)

O comedie SF bazată pe cartea omonimă. Ghidul autostopistului intergalactic este un film de la care speram să primim o nouă parte, iar finalul ne dezvăluie secretul șoriceilor intergalactici.

The Witches – Vrăjitoarele (1990), film online subtitrat Filme de an nou chinezesc – Anul Șobolanului de metal xq7HZ2FHiAynyaSyQ3stHZ8NJku

The Witches – Vrăjitoarele (1990)

Acest film cu vrăjitoare este un clasic care poate unor copii le-a marcat copilăria. Conducătoarea vrăjitoarelor a transformat un copil într-un șoricel drăgălaș care reușește să evadeze și să le facă viața amară vrăjitoarelor. Vrăjitoarele sunt de data aceasta… cam rele, însă știm că binele învinge întotdeauna.

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, online pe net subtitrat in limba Româna Filme de an nou chinezesc – Anul Șobolanului de metal 5NpTL7MR615lzve7v9oEuoMjZiG

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)

Scabbers este șobolanul lui Ron care joacă un rol important în povestea lui Harry Potter. Este interesant de mentionat și de revăzut. Întreaga serie Harry Potter este pe HBO go.

The Rescuers (1977), film animat online subtitrat Filme de an nou chinezesc – Anul Șobolanului de metal 7zOOsdLzqbfCryURqSOsE1PrtAf

The Rescuers (1977)

Acest desen animat a fost lansat în era de bronz a istoriei Disney, o perioadă în care Studioul trecea prin dificultăți în urma pierderii lui Walt Disney, iar animația clasică a devenit un proces costisitor care i-a adus aproape de declin dacă nu ar fi utilizat metoda xeroxului pentru animație. Povestea ne prezintă doi șoricei care salvează o fetiță care a fost răpită. La noi filmul a purtat numele de Bernard si Bianca.

Marele Șoarece Dedectiv (1986), film animat online DUBLAT Filme de an nou chinezesc – Anul Șobolanului de metal aJgknziBMOlTwITR8k9yqQwWGan

The Great Mouse Detective (1986)

Disney a continuat ideea cu șoriceii eroi și în această animație bazată pe ideea unui soi de Sherlock Holmes șoricel. Succesul acestui film i-a făcut pe cei de la Disney să creadă în puterea lor și să iasă după câțiva ani din era de bronz și declin în care erau.

The Secret of NIMH (1982), film animat online subtitrat Filme de an nou chinezesc – Anul Șobolanului de metal oV9vGA2o8ZvgYCkceBK8bLvx06l

The Secret Of Nimh (1982)

Animatorul Don Bluth a plecat de la Disney, iar acest film este prima lui încercare pe cont propriu ca regizor. Animația este adaptarea ceva mai magică a romanului pentru copii Doamna Frisby și șobolanii de la Institut scris în 1971 de Robert C. O’Brien.  O muzică deosebită, soricei, șobolani, o bufniță și o coară buclucașă sunt rețeta unui film de animație ușor cam întunecat, dar emoționant.

An American Tail (1986), film animat online subtitrat Filme de an nou chinezesc – Anul Șobolanului de metal 9FijwKWYz04gE8rMtoC2egN8tCs

An American Tail (1986)

Don Bluth a continuat trendul acesta cu povești despre șoricei cu un film de animație despre niște șoricei imigranți în Amerca tuturor posibilităților. Aventura aduce noi prieteni, peripeții și o mulțime de aventuri pline de fantezie. Este o poveste superbă pe care o poți vedea pe Netflix.

Stuart Little (1999), film animat online DUBLAT Filme de an nou chinezesc – Anul Șobolanului de metal nJEdHngK8n5J7l2K9JFFQVYXwdb

Stuart Little (1999)

Un film de familie pe care îl vei adora cu o distribuție de excepție: Geena Davis, Hugh Laurie, Michael J. Fox și Johnathan Lipnicki. Filmul a fost nominalizat la Oscaruri pentru efecte vizuale si a fost detronat de Matrix. Seria fost continuată de încă două filme lansate în 2002 și 2005. Filmul poate fi urmărit pe Netflix.

Povestea lui Despereaux (2008), film online subtitrat Filme de an nou chinezesc – Anul Șobolanului de metal ewIpYRdgQforOOjgLl6wntb70JM

The Tale of Despereaux (2008)

The Tale of Despereaux este o animație drăguță cu prinți, prințese, cavaleri, castele și temnițe plină de aventuri pline de curaj și un regat care trebuie salvat. Despereaux este un șoarece cu inima curajoasă, spirit romantic și dorința de a citi carti, nu de a le rontai, se indragosteste nebuneste de o printesa pe nume Pea.

Speedy Gonzales (1955), film animat online subtitrat Filme de an nou chinezesc – Anul Șobolanului de metal EWNmrWSJRhQFA5ES53XrGk3br4

Speedy Gonzales

Cel mai rapid șoricel din Mexic este Speedy Gonzales. A apărut în seriile de animații Looney Tunes și Merrie Melodies. El intră mereu în belele cu sombrero-ul său galben și energia lui molipsitoare. Dansează și cântă… ne încântă!

Filme de an nou chinezesc – Anul Șobolanului de metal Hubie and Bertie

Hubie și Bertie

Și ei au apărut în seriile de animații Looney Tunes și Merrie Melodies. Hubie și Bertie reprezintă unele dintre cele mai vechi lucrări ale animatorului, Chuck Jones, care au fost destinate să fie mai amuzante decât drăguțe.

Mighty Mouse in Krakatoa (1945), film animat online subtitrat Filme de an nou chinezesc – Anul Șobolanului de metal mm1fh44zLWUZIDh2f0nQUnagQPf

Mighty Mouse

A fost creat în 1942 cu intenția clară  de a-l parodia pe Superman, însă a prins la public și si-a schimbat viziunea.

 

Pinky and the Brain

Pinky and the Brain sunt un spinoff pentru seria Animanics. Desenele au rulat între 1995 și 2001, fiind prezentate de Steven Spielberg. Cei doi sunt șoricei îmbunătățiți genetic care parodiază cărți și filme.

 

Ernest and Celestine (2012)

Această animație Franco-Belgiană este bazată pe o serie de cărți pentru copii cu același nume. Povestea ne atată o frumoasă și fascinantă prietenie între un urs înfometat și o micuță și isteață șoricică.

Steamboat Willie (1928) – Mickey Mouse

Primul șoricel de succes s-a născut în 1928 și era Mickey Mouse. A apărut alături de Minnie Mouse în celebrul desen animat care a adus Disney în atenția publicului, Steamboat Willie. Mickey Mouse a rămas și astăzi, după aproape 92 de ani de la apariție, simbolul Disney și unul dintre cele mai prietenoase personaje de desene animate. 

 

Tom și Jerry

Cred că nu este cineva care să nu se fi uitat când era copil la desenele cu Tom și Jerry. Aceste personaje nu au nevoie de prezentare, iar amuzamentul oferit de cei doi protagoniști i-a împrietenit chiar și pe ei înșiși. Povestea e veche de când lumea: piscile nu suporta șoriceii. Dar atunci când șoricelul Jerry intră în joaca motanului Tom poveștile capătă un umor și savoare.

 

Charlotte’s Web (1973)

Filmul produs de Hanna Barbera este unul unul deja clasic și, desi porcușorul Wilbur si prietenia sa cu păianjenul Charlotte reprezintă  acțiunea principală, credem că șobolanul Templeton este sufletul acestei animații muzicale.

 

Mousehunt (1997)

O comendie haioasă și penibilă despre o casă năpădită de șoareci. Niciodată nu trebuie să subestimăm inteligența acestor ființe mici.

 

The Green Mile (1999)

Filmul cu Tom Hanks în rolul principal este o dramă despre o închisoare din Louisiana. Filmul este adaptat după romanul omonim din 1996, scris de Stephen King. În poveste apare un șobolan, Mr. Jingles, care era simpatizat atât de deținuți, dar și de catre gărzi.

 

Willard (2003)

Sunt două filme, unul din 1971 și readaptarea sa din 2003. Pentru cei care sunt pasionați de filmele horror, aceste povești ar putea fi atractive. Mi-ar fi fost cumva bizar să nu includ și filme mai puțin accesibile publicului larg gândindu-mă că în general oamenii nu îndrăgesc aceste rozătoare.

 

Ben (1972)

“Unde se termină Willard, începe Ben” spune titlul  de pe posterul acestui film. Filmele Horror și rozătoatele pot stârni fiori pe șira spinării.

Categorii

Lasă un comentariu (Feedback)