Daca intampini probleme cu un film, te rugam sa ne lasi link-ul aici... si vom rezolva in cel mai scurt timp!

Daca nu functioneaza subtitrarea te rugam sa dezactivezi ADBLOCK-ul!!

what going on?
HD-RO154 vizualizari
Țara moartă – The Dead Nation (2017), film documentar online în limba Română

Țara moartă – The Dead Nation (2017), film documentar online în limba Română

Țara moartă 2017 online in limba RomanaAug. 21, 2017Romania83 Min.N/A
Rating-ul tău: 0
4 5 voturi

 

Au Distribuit ... 0

 

 

   
 • Distribuie sau scrie parerea ta despre acest film: Țara moartă – The Dead Nation (2017), film documentar online în limba Română. Film online gratuit oferit de filmeseriale.eu

Video trailer HD

Director

Radu Jude
Director

Actori

Radu Jude isHimself - Narrator
Himself - Narrator

Descriere:  Țara moartă – The Dead Nation (2017), film documentar online în limba Română

 

 • S-a întâmplat (şi poate nu a fost doar o coincidenţă) că am văzut “Ţara moartă” în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Haifa chiar în ziua declarată în România că Ziua naţională a comemorării Holocaustului. Am văzut filmul într-o sală în care poate o jumătate dintre spectatori erau supravieţuitori ai Holocaustului sau urmaşi din prima generaţie. Acest documentar deosebit creat de Radu Jude face parte dintr-o dezbatere încă deschisă care se poartă în România despre rolul şi responsabilitatea conducătorilor, a armatei şi a oamenilor de rând din România în Holocaust. Filmul acesta nu poate fi judecat doar din perspectivă cinematografică, deoarece include atât de multă istorie, politică şi încărcătură emoţională.Radu Jude arată din nou că este un cineast care nu fuge de controverse şi care nu se teme să inventeze noi modalităţi de a-şi pune pe ecran ideile şi mesajele pe care le consideră importante. “Ţara moartă” se ocupă de anii 1936-1944, cea mai întunecată perioada din istoria României şi din istoria comunităţii evreieşti din această ţară, comunitate care număra aproape un milion de oameni înainte de al doilea război mondial. În timp ce ţara a căzut sub dictaturi naţionaliste, a devenit un aliat al Germaniei naziste, a pus în aplicare legi rasiale şi a deportat o parte din populaţia să evreiască în ghetouri şi lagăre de muncă forţată în Transnistria, şi-a pierdut, de asemenea şi o parte din teritoriul naţional ‘vecinilor’ URSS şi Ungaria, evreii fiind consideraţi ţapii ispăşitori. Cu toate acestea, pe ecran nu apar secvenţe explicite despre ceea ce s-a întâmplat. În schimb, regizorul a folosit o colecţie de fotografii recuperate dintr-un studio fotografic din prăfuita Slobozie a epocii.

A documentary-essay which shows Costică Axinte’s stunning collection of pictures depicting a Romanian small town in the thirties and forties. The narration, composed mostly from excerpts taken from the diary of a Jewish doctor from the same era, tells the rising of the antisemitism and eventually a harrowing depiction of the Romanian Holocaust.

 •  Vezi gratuit filmul: Țara moartă – The Dead Nation (2017), film documentar online în limba Română. Țara moartă – The Dead Nation (2017), film documentar online în limba Română este un film lansat in data de: Aug. 21, 2017. Filmul are genul de:  ,. Vezi acum acest film online gratuit! Distribuie sau scrie parerea ta despre acest film!!
 • Titlul originalŢara Moartă: fragmente de vieţi paralele
  Evaluarea IMDb6.9 232 voturi
  Evaluarea TMDb6.5 2 voturi

  Titluri Recomandate .....

  Operation Chromite (2016), film online subtitrat in Româna
  First They Killed My Father (2017), Online Subtitrat
  Wolverine Unleashed: The Complete Origins, Online Subtitrat
  Hatred – Wolyn, Online Subtitrat
  Finding Altamira (2016), film online subtitrat în Română
  Viking (2016), Online Subtitrat
  Vatel (2000), film online subtitrat în Română
  Brexit: The Uncivil War (2019), film online subtitrat în Română
  The Great Battle (2018), film online subtitrat in Romana
  Free State of Jones – Libertate cu orice pret, film online subtitrat în Română
  Genius (2016), film online subtitrat in Româna
  Seabiscuit – Cursa Secolului 2003, Online Subtitrat

  Lasă un comentariu