Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015

martie 1, 2019

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 46Ll6iiuxXV9UM90a5m0IWTOQpT

1. Brooklyn (2015) – Filmul Brooklyn subtitrat in romana,spune povestea emoționantă a Eilis Lacey (Saoirse Ronan), o imigranta irlandeza tânără de prin 1950 Brooklyn. Atrasă de promisiunea Americii, Eilis pleacă din Irlanda și lasa confortul de acasă al mamei sale, pentru malul New York City. Dorul de casă, se diminueaza rapid atunci cand o poveste de dragoste proaspătă mătură o loveste pe Eilis în farmecul amețitor de dragoste. Dar în curând, vivacitatea ei este perturbată de trecutul ei, și Eilis trebuie să aleagă între cele două țări și intre viața care există .

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 i8cRwRJH42t4i4uvYkwdT5pstly

2. Brokerii apocalipsei (2015) – Filmul Brokerii Apocalipsei prezintă povestea simultană a trei grupuri de oameni care au descoperit cauza crizei financiare din anii 2007-2010 şi încearcă să profite cât mai mult de pe urma ei. În 2005, excentricul manager de fonduri de investiţii pe nume Michael Burry (Christian Bale) descoperă faptul că piaţa imobiliară americană este foarte instabilă, fiind bazată în mod special pe împrumuturi bancare cu risc ridicat şi care oferă profituri tot mai mici. Prevăzând un colaps al pieţei în viitorul nu foarte îndepărtat, el realizează că poate să profite de pe urma crizei.El merge pe premiza că piaţa imobiliară va pica, iar băncile, sigure că nu se va întâmpla aşa ceva, acceptă propunerea pe care o face el. Ideea şi investiţiile pe care le face Burry atrag nemulţumirea clienţilor săi care consideră că acesta îşi bate joc de banii lor şi îi iroseşte, aşa că îi cer să se oprească din această activitate pentru a nu pierde totul, însă Burry refuză, fiind convins că va avea mare succes de pe urma ideii sale.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 tbhdm8UJAb4ViCTsulYFL3lxMCd
3. Mad Max: Drumul furiei (2015) – În viitorul îndepărtat, lumea a devenit o pustietate deşertică şi civilizaţia aşa cum o cunoaştem noi este inexistentă. Max (Tom Hardy), un supravieţuitor din Australia, este capturat de către War Boys, armata liderului unui cult, cunoscut drept Regele Immortan Joe (Hugh Keays-Byrne). Desemnat a fi un donator de sânge universal, Max este întemniţat şi folosit pe post de „pachet de sânge” pentru unul dintre membrii armatei, Nux (Nicholas Hoult). Între timp, Imperator Furiosa (Charlize Theron) hoinăreşte în maşina ei blindată şi tunată pentru a găsi şi colecta benzină.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 kG5Zn9z20L2O7Jo2Y2jykOMh60v
4. Sicario: Asasinul (2015) – Un film de actiune regizat de Denis Villeneuve. Cei mai cautați criminali se ascund în Mexic, chiar la la vama de frontiera dintre S.U.A şi Mexic legea nu există, iar această realitate pare cel puţin neortodoxa în ochii agentului FBI Kate Mercer, care este martor al traficului internaţional de droguri desfăşurat cu implicarea forţelor guvernamentale în acest război împotriva traficanților. Kate ajunge implicată în planul de lichidare a liderului unui important organizații mafiote.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 xdUt4AFfn4mMgCPg4FEsQxhoV11
5. When Marnie Was There – Omoide no Mânî  (2015) – Accentul este pus pe povestea Annei Sasaki (Takatsuki Sara), o fetiță de 12 ani din Sapporo, care este obligată să-și petreacă vacanța de vară, împreună cu unchiul și mătușa ei în Kushiro, un mic sat cu aer proaspăt care este situat la extremitatea de est a Hokkaido, pentru a contribui la procesul de recuperare de astm acut al copilei. Anna nu este tipicul de adolescente, în general. Ea tinde să stea închisă în mediul ei și preferă să-și petreacă timpul pentru a face cunoștiință cu împrejurimile. Dar toate astea s-au schimbat într-o zi când Anna a fost fascinată de prezența unui conac vechi, care se afla într-o mlaștină mare. Acolo a întâlnit, de asemenea,o fată drăguță blondă de vârsta ei pe nume Marnie, ocupanta acelei mari case. De atunci, Anna și Marnie misterioasa, au devenit prietene…

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 sEgULSEnywgdSesVHFHpPAbOijl
6. Martianul (2015) – Când nava spaţială ce avea la bord personal uman, Ares III, este prinsă într-o furtună puternică, astronautul Mark Watney (Matt Damon) se pierde şi e prezumat mort. Având în mâini vieţile celorlalţi oameni din echipă, comandantul misiunii Melissa Lewis (Jessica Chastain) este nevoită să evacueze planeta şi să-l lase în urmă pe Watney. Acesta, însă, a reuşit să supravieţuiască, numai că mijloacele de comunicare au fost distruse.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 8jNiQwGgAL5R2xwAcJTGWOZn3Mm
7. The Revenant: Legenda lui Hugh Glass (2015) – În anul 1823, un grup de vânători militari se aventurează în adâncul unei păduri sub conducerea Căpitanului lor. Din cauza ostilităţii foarte mari cu Indienii Pawnee rezultă un atac surpriză şi prindere într-o ambuscadă a grupului de vânători. Doar câţiva dintre ei reuşesc să scape cu greu din acest atac sălbatic, printre ei numărându-se şi Căpitanul care ştie că atacul indienilor nu este sfârşit şi vor fi urmăriţi în continuare până ce vor fi ucişi la rândul lor.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 eRrppcCy5b6GJIUuMsAFOYg4w3J
8. Anomalisa (2015) – Anomalisa este un film animat romantic de comedie-dramă online subtitrat in romana în regia lui Charlie Kaufman și Duke Johnson, scris după un scenariu de Charlie Kaufman bazat pe propriul său joc cu același nume (lansat sub pseudonimul Francis Fregoli).
Michael Stone este un orator motivational de succes, cu o multime de fani in lumea intreaga. Chiar daca din exterior Michael pare sa aiba viata perfecta, nu este chair asa. Anxietatea nu il lasa sa traiasca in pace, ii transforma viata de zi cu zi intr-un veritabil cosmar. Michael are impresia ca totul si toata lumea este impotriva sa. Insa, in momentul in care o intalneste pe Lisa, intr-un turneu, in Cincinnati, Michael descopera ca anxietatea este ceea ce au in comun. Incep o relatie de iubire insa relatia lor nu este una deloc obisnuita. Este intima, ciudata, erotica si zbuciumata totodata. Va avea Michael un viitor cu Lisa?

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 gpaOYwHCF2O5PM5sqFpfzKWuQvb
9. Spotlight (I) (2015) – În anul 2001, publicaţia The Boston Globe angajează un nou editor în persoana lui Marty Baron (Liev Schreiber). Întâlnindu-se cu Walter “Robby” Robinson (Michael Keaton), Baron descoperă că Robinson conduce echipa „Spotlight”, un grup restrâns de jurnalişti ale căror articole sunt de investigaţii, iar până la publicarea lor poate să treacă şi un an de zile. În momentul în care Baron citeşte un mic articol în ziar despre un preot pe nume John Geoghan ce a fost acuzat de pedofilie, el îndeamnă echipa Spotlight să urmărească povestea.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 tBhp8MGaiL3BXpPCSl5xY397sGH

10. Camera (2015) – Un băiat de 5 ani, Jack (Iacov Tremblay) și mama sa tanara Ma (Brie Larson) trăiesc într-o cameră mică murdara, aglomerata cu un pat, toaleta, cada si o bucatarie rudimentara. Nu există ferestre, doar un luminator in tavan. Treptat, isi dau seama că sunt captivi ai unui om pe care ea il numește Old Nick (Sean Bridgers). Până în prezent, Ma l-a protejat pe Jack de la realitatea situației lor, dar Jack a ajuns la piatra de hotar de ziua lui de 5 ani și Ma stie ca e destul de mare ca să-l poata inscrie intr-un plan de a scăpa. Motivatia ei de a acționa, de asemenea este ca a aflat de Old Nick ca a fost concediat si nu are bani și ea știe ca acest lucru va afecta siguranța acestora. Ma activează planul ei cu participarea cheie a lui Jack.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 dHiZbNgCG5FtGr8UlNTewvGGJo3

11. Intors pe Dos (2015) – Viața lui Riley, o fetiță veselă și lipsită de griji, este dată peste cap când trebuie să-și ia rămas-bun de la copilăria ei fericită din Minnesota pentru a se muta la San Francisco. Este momentul când emoțiile ei preiau inițiativa, spre nemulțumirea părinților complet depășiți de situație ai fetiței. Furia, Dezgustul, Frica, Tristețea și Bucuria se ceartă, colaborează și se pierd în discuții în contradictoriu în încercarea de-a o face pe Riley să meargă mai departe și să-și găsească noi prieteni.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 366YXJxAc3dmWRAZKysKQPWEld6

12. Cartel Land (2015) – Un medic din Michoacán, Mexic conduce o revoltă împotriva cartelului de droguri, care a făcut ravagii în regiune timp de ani de zile. Peste granița SUA, un veteran conduce un grup paramilitar pentru a preveni războaiele de droguri din Mexic sa intre pe teritoriul S.U.A

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 ubJFHt0WufOwaZhs28Vyzm6K4pL

13. Misiune Imposibila: Natiunea Rebela (2015) – După ce a interceptat faptul că nişte gaze periculoase sunt vândute teroriştilor, agentul Forţelor Misiunilor Imposibile Ethan Hunt (Tom Cruise) este convins că poate să demonstreze existenţa „Sindicatului”, un consorţiu criminal internaţional. Raportând unei subsidiare IMF pentru a primi
următoarele ordine, Hunt este capturat de Sindicat, dar reuşeşte să evadeze din camera de tortură condus de membru sindicatului, Janik „Bone Doctor” Vinter (Jens Hultén), fiind ajutat de o fostă agentă a acestei organizaţii, Faust (Rebecca Ferguson).

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 fs2yhdSCzMVlNECrN84WuCkgXov

14. Creed (2015) – Adonis Johnson (Michael B. Jordan) nu si-a cunoscut celebrul tata, campionul mondial la categoria grea Apollo Creed. Acesta a murit inainte de nasterea lui Adonis. Adonis a mostenit talentul tatalui sau, are boxul in sange. Decide sa mearga in Philadelphia, orasul in care a fost organizat meciul legendar dintre tatal sau si un boxeur pe nume Rocky Balboa. Odata ajuns aici, Adonis il gaseste pe Rocky si ii cere sa il antreneze. Rocky refuza, ii spune ca nu mai vrea sa aiba de-a face cu lumea boxului. Dar, pentru ca Rocky vede in Adonis forta si determinarea lui Apollo, rivalul sau de moarte care a devenit cel mai bun prieten, accepta. La scurt timp, Adonis are de infruntat un adversar mortal…

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 17zo8xzwqwr7pqCZt1ABaAAakTv

15. Beasts of No Nation – Bestii fără țară (2015) – Este un film dramă, razboi bazat pe experiențele tanarului Agu (Abraham Attah), un soldat copil luptă impreuna cu o echipa de ucigasi platiti condusa de un bolnav de cruzime, în războiul civil dintr-o țară africană. După ce războiul civil îi distruge familia, un băiat din Africa e obligat să se alăture unei trupe de mercenari și să devină copil – soldat.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 rYYdcdvSjBQTPb8H2cRUtURCjfL

16. The Hateful Eight (2015) -The Hateful Eight (Cei opt odioși) este un film online thriller, dramatic plin de mister 2015 subtitrat in Romana, regizat si scris dupa un scenariu de Quentin Tarantino.Actiunea filmul are loc în statul american Wyoming, în perioada de dinaintea Războiului Civil, când niște vânători de recompense își caută un adăpost din calea unei furtuni. Supraviețuirea le este însă amenințată și în adăpost, unde ajung implicați într-o intrigă cu trădări și înșelăciuni…

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 fdEJxK7fOd32BxDtXEhBmEGOvaB

17. Mustang (2015) – Începutul verii într-un sat din nordul Turciei. Filmul Mustang începe cu Lale (Güneș Șensoy), cea mai mica dintre cele cinci surori si un rămas bun emoțional la scoala pentru profesorul ei de sex feminin, care se muta la Istanbul. Surorile decid să meargă acasă în loc să se bucure de ziua însorită. Pe drum, ei se joacă în apă la plaja cu colegii lor. Pentru un joc, ei stau pe umerii băieților și să încerce să se bata reciproc. Când ajung acasă, bunica lor le ceartă și le lovește drept cauza – contactul lor necorespunzător cu băieți. Unchiul lor Erol (ayberk Pekcan) este la fel de furios. De atunci, fetele sunt ținute din scurt si nu au voie să părăsească casa..

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 zO5OGtDkgNKUq5PNtG55dIVLxdO

18. The Falling – Epidemia misterioasă (2014) – Filmul online ”Epidemia misterioasă” este o dramă psihologică fermecătoare care este plasată la sfârșitul anilor ’60, la o școală de fete din Marea Britanie. În centrul poveștii se află două fete: superinteligenta Lydia și de cea mai bună prietenă a sa, fermecătoarea Abbie. În mod clar ceva nu este în regulă, iar Lydia este decisă să afle ce se întâmplă de fapt în această școală, unde izbucnise o misterioasă epidemie. Pe măsură ce numărul leșinurilor crește, Lydia începe să se confrunte cu figurile autoritare din jurul ei, este vorba de egocentrica sa mamă, îndărătnica domnișoară Mantel și enigmatica directoare, domnișoara Alvaro. În cele din urmă, acțiunile Lydiei vor scoate la lumină secrete vechi, care vor conduce la aflarea unor adevăruri surprinzătoare.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 n2SLCp659wt3Tk6fCZQdciOJUgr

19. The Final Girls (2015) – In acest film horror – comedie The Final Girls de la regizorul Todd Strauss-Schulson, o tânără adolescenta Max interpretata de Taissa Farmiga se afla in doliu dupa pierderea mamei ei, un actor celebru, regina tipat al filmelor de groaza din anii 1980, se trezește trasa în lumea filmului Camp Bloodbath, cel mai faimos al mama ei. Reunite, femeile trebuie să lupte cu un criminal maniac al filmului.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 eE4aN7TsyxY2jS1Sb26tgucFYdp

20. O calatorie cu miza mare (2015) – Mississipi Grind este un film foarte interesant care urmareste povestea lui Gerry, aflat in Dubuque, unde joaca carti iar in jocul respectiv il intalneste in premiera pe Curtis, un personaj nou in oras. Chiar daca insista destul de mult sa ii faca lui Gerry cinste, cel din urma refuza spre disperarea lui Curtis, care devine tot mai enervat de orgoliul lui Gerry. Totusi, chiar daca nu ar parea, cei doi ajungi sa fie niste prieteni foarte buni ai acestei drame. Totusi, poate ca va asteptati la o relatie de prietenie putin diferita fata de cea pe care o veti intalni in film, Curtis fiind genul de om care nu pierde niciun moment din viata sa fara sa consume alcool, sa joace diferite jocuri de noroc sau sa iubeasca mai multe femei. Este insa si un personaj care da dovada de un control foarte bun asupra faptelor pe care le comite, cunoscandu-si limitele. Cei doi insa sunt foarte sinceri unul cu celalalt, in ciuda caracterelor destul de opuse.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 wKS99Y4xdKbRXiNN9p7mJCZVtRu

21. Steve Jobs (2015) – Timp de mulţi ani, relaţia lui Steve Jobs cu fosta sa iubită, Chrisann Brennan, şi fiica lor, Lisa, a fost când inexistentă, când tensionată. Dedicându-şi tot timpul perfecţionării tehnologiei, Steve Jobs, împreună cu Steve „Woz” Wozniak, reuşesc să lanseze în 1984 primul computer Macintosh. Ulterior este concediat şi îşi înfiinţează compania NeXT Inc., în cadrul căreia pregăteşte lansarea unui nou model de computer în 1988. După alţi 10 ani revine la compania Apple Inc, a cărei cofondator era, şi reuşeşte să revoluţioneze industria încă o dată cu lansarea calculatorului iMac. Animat de pasiune şi ingeniozitate, Steve Jobs a reuşit să ne ofere era digitală, însă eforturile sale de perfecţionare a tehnologiei au presupus sacrificii care i-au afectat viaţa de familie şi, foarte posibil, chiar şi sănătatea.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 sCubt6xIlG1RVBPFoBOM6ik8Mrw

22. Carol (2015) – New York, ani 1950 Therese Belivet (Rooney Mara) este un funcționar tânăr la un magazin din Manhattan, care visează la o viață mai bună, atunci când într-o zi o întâlnește Carol Aird (Cate Blanchett), o femeie elegantă și sofisticată, care este prins într-un mariaj nefericit. O conexiune imediată se dezvolta, care va deveni mai intensă și mai profundă, care le va schimba viața pentru totdeauna.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 8ubcTSANpATMDWzlpbjFKaexE8P

23. 99 Homes (2015) – Este un film thriller drama , regizat de Ramin Bahrani, și scris de Ramin Bahrani si Amir Naderi in rolurile principale interpretate de Andrew Garfield, Michael Shannon și Laura Dern. Dennis Nash (interpretat de Andrew Garfield) este un muncitor din Florida care intampina probleme financiare si nu stie cum isi va plati ipoteca. Este socat in momentul in care un judecator ii cere sa elibereze casa in care locuieste si s-a nascut. A doua zi dimineata, politistii suna la usa lui Dennis insotiti fiind de Rick Carver, un agent imobiliar insarcinat de tribunal sa se ocupe de aceasta executare judecatoreasca. Dennis isi duce fiul in varsta de 10 ani si sotia la un motel si spera ca in cel mai scurt timp va reusi sa iasa din acest impas financiar. Insa labirintul juridic pare imposibil de traversat, totul pare sa fie in avantajul lui Carter care face avere din imobiliare. Pe zi ce trece, speranta lui Dennis intr-o viata mai buna este tot mai mica.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 uy4gxJNQwiSxsGE9hZ6DUO4cAhW

24. Man Up – Nancy, fii bărbată! (2015)Nancy are 34 de ani. La aceasta varsta nu a reusit inca sa isi gaseasca sufletul pereche. In ziua in care trebuia sa participe la petrecerea aniversara a parintilor sai, Nancy il intalneste pe Jack intr-o statie de metrou. Jack trebuia sa se intalneasca cu Jessica, insa o confunda pe aceasta din urma cu Nancy. Vazand ca Jack este un tip de treaba, Nancy merge la o intalnire cu acesta. Ce ar putea merge prost? Nu conteaza ca nu mai ajunge la petrecerea data de parintii sai, are toate sansele sa isi intalneasca sufletul pereche.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 zXGjW95NcxfK5etGgMpN0ndvZyN

25. Victoria (2015)Victoria este un film online hd crima, drama, thriller 2015 ,regizat de Sebastian Schipper. Victoria, o fata spaniol care tocmai sa mutat la Berlin. În acea noapte ea se întrunește cu patru tineri pentru o noapte care abia a început, dar care provoca o schimbare completă în viața ei. Victoria decide sa se distreze toata noapte intr-un club de noapte. Aici face cunostinta cu Sonne, Boxer, Blinker si Fuss. Victoria se lasa rapid sedusa de Sonne si accepta invitatia de a-si continua seara in compania lor. Alcoolul si drogurile sunt nelipsite, atmosfera este incendiara. Lucrurile capata o turnura dramatica in momentul in care Boxer este nevoit sa ii faca un serviciu unui infractor periculos care l-a ajutat in perioada in care a stat dupa gratii. Ceea ce a inceput ca o noapte de distractie pentru Victoria se transforma rapid intr-un cosmar.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 qvsSZTfTatR9HgSTZonmtoe1GJ2

26. Southpaw – Lovitura de stanga (2015) – Lovitură de stânga este un film acțiune 2015 regizat de Antoine Fuqua. Americanul Billy Hope (Jake Gyllenhaal) este un boxer care aparent pare sa fi primit de la viata tot: o carieră impresionantă, o soţie iubitoare si o fiică frumoasă, dar şi un mod de trai foarte luxos în New York. Însă când tragedia îi loveşte familia, iar managerul şi prietenul lui de-o viaţă îl părăseşte, Hope ajunge în cea mai grea situaţie din viaţa sa. În acel moment, îi cere ajutorul unui salvator improbabil, de la o sală de gimnastică din cartier: Tick Willis (Forest Whitaker), un fost luptător acum pensionat, care acum îi antrenează pe cei mai duri boxeri amatori din oraş. Cu viitorul său depinzând de îndrumarea şi tenacitatea lui Tick, Billy intră în cea mai grea luptă a vieţii sale, în vreme ce se străduieşte din răsputeri să fie iertat şi să recâştige încrederea celor pe care îi iubeşte

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 kNlnaFBmCN5rdPq6PvqKcppZxWY
27. Kingsman: Serviciul secret (2015) – În timpul unei misiuni în Orientul Mijlociu, un agent secret, Harry Hart, a.k.a. „Galahad” (Colin Firth), nu reuşeşte să prevină moartea unuia dintre colegii lui. Simţindu-se vinovat, el îi duce personal o medalie pentru curaj primită post-mortem văduvei acestuia şi fiului său, Gary „Eggsy” Unwin, spunându-le că dacă vor avea nevoie vreodată de orice ajutor, să sune la numărul inscripţionat pe spatele acelei medalii şi să spună un mesaj codat pentru a se identifica şi a putea să primească ajutorul solicitat.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 fdDTA06o5e7MRXnTGAf4EygL2MJ

28. Straight Outta Compton (2015) – Producţia biografică Straight Outta Compton descrie ascensiunea trupei de hip hop N.W.A. din California – alcătuită din nume ajunse celebre, precum Dr. Dre, Ice Cube, Eazy-E şi MC Ren – şi succesul fulminant al acesteia în industria muzicală. Trupa a marcat începutul unei noi ere a gangsta rap-ului, cu modificări inovatoare la nivelul producţiei şi versurilor, ce conţineau critici la adresa societăţii şi a conducerii.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 7fThe2DY7yf6Wkh5ayS1paaxnF
29. The Stanford Prison Experiment (2015) – Bazat pe evenimentele reale, petrecute in vara anului 1971. Dr. Philip Zambardo conduce un experiment psihologic care urmărește comportamentul a 24 de bărbați. O parte sunt detinuti, o parte gardieni. Aflati intr-o inchisoare improvizată, proiectul incepe. Participantii isi iau rapid rolul in serios – gardienii devin sadici si insetati de putere in timp ce prizonierii sunt supusi degradarii fizice si morale. Curand devine foarte clar ca insusi Zimbardo devine parte din acest experiment ciudat.Cum s-a transformat comportamentul celor implicaţi şi care au fost concluziile urmează să vedem în ceea ce este un film tragic şi emoţionant.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 3gga0Zjkd9TbKM8ovMe2XVIvDeJ
30. Mistress America (2015)Tracy este o adolescentă singuratică, aflată în primul an de liceu. Singurul său prieten este Tony, un adolescent ce încearcă să treacă peste nenumăratele probleme. Cei doi se consolează unul pe celălalt până în momentul în care Tony începe o relaţie cu posesivă Nicolette. La cererea mamei sale, Tracy pleacă în căutarea viitoarei sale surori vitrege, Brooke. Brooke este o tânără încrezătoare, sociabilă însă este înglodata în datorii. Brooke încearcă să îşi deschidă un restaurant de fiţe în Big Apple însă din cauza iubitului său a rămas cu o datorie de 75 000$ pe cap. Singura soluţie este să se întoarcă în Greewich, NY şi să îşi înfrunte proprii demoni. Va reuşi Brooke să treacă peste această situaţie cu bine?

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 xNEeZeW2vnrRcNRiqYG8qreDCdQ
31. Noapte buna, mami! (2015) – Ich seh, Ich seh (Noapte buna, mami!) este un film dramatic,fanteziehorror 2014 scris si regizat de Severin Fiala, Veronika Franz premiat cu O nominalizare Venetia. În căldura verii.Intr-o casă izolată de la ţară, doi gemeni de zece ani Elias si Lukas îşi aşteaptă mama. Când se întoarce, are capul înfăşurat în bandaje în urma unei operaţii estetice şi totul se schimbă. Dură şi distantă, mama îşi separă familia de lumea înconjurătoare. Tot mai convinşi că femeia de lângă de ei nu mai este mama lor, gemenii sunt hotărâţi să afle adevărul, indiferent de mijloace.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 ig10LKe1EUtOCeX0o0UcAJlP9wt

32. Sleeping with Other People (Sexul, bată-l vina!) (2015) – Este un film de comedie 2015 , regizat si scris după un scenariu de Leslye Headland, din distributia filmului fac parte actorii Jason Sudeikis, Alison Brie, Natasha Lyonne, Amanda Peet si Adam Scott.
Lainey (Alison Brie) şi Jake (Jason Sudeikis) îşi înşeală în mod repetat partenerii de relaţie fiindcă nu se pot abţine să nu se culce cu alţi oameni. Cândva, când erau studenţi, au avut o aventură de-o noapte, iar acum, după 12 ani, se regăsesc doar pentru a afla că au aceeaşi problemă. Niciunul dintre ei nu poate rămâne în vreo relaţie din cauza luptei pe care o duc cu monogamia. În ciuda atracţiei sexuale pe care amândoi o simt, se decid să rămână doar prieteni şi să evite cu orice preţ să facă sex împreună.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 gHdEhQUHy9UcUqMjPEJmQ0qFzZN
33. The Assassin – Ci ke Nie Yin Niang (2015) – Este un film de arte marțiale 2015 China regizat de taiwanezul Hou Hsiao Hsien. Este o co-producție Taiwan-China-Hong Kong si a fost o selecție oficială în secțiunea principală de concurență la Festivalul de Film de la Cannes 2015. La Cannes, Hou a câștigat premiul pentru cel mai bun regizor .The Assassin a fost lansat in China la 27 august 2015 si a fost selectat ca intrarea taiwaneza pentru cel mai bun film străin la Premiile Academiei cu numarul 88.Filmul este realizat in timpul dinastiei Tang o perioada din istoria Chinei, în secolul al 9-lea. Filmul se concentreaza pe Nie Yinniang jucata de Shu Qi un criminal de sex feminin numita pentru a ucide oficiali guvernamentali corupți, de maestrul ei , Jiaxin, o călugăriță care a crescuto de la vârsta de zece ani. Când Yinniang afișează milă in timpul misiunilor ei si esueaza sa ucida, Jiaxing o pedepsește cu o misiune nemiloasa conceputa pentru a testa hotărârea lui Yinniang.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 A8HEuFq43O5DWTjWupMib7b2TfL
34. Star Wars: The Force Awakens – Războiul stelelor – Episodul VII: Trezirea Forţei (2015) – Acțiunea din sequel are loc la 35 de ani de la evenimentele din episodul VI al francizei. O nouă aventură intergalactică și o nouă răfuială între Imperiu și forțele Rezistenței, conduse de Poe Dameron (Oscar Isaac), va avea loc. Kylo Ren, personajul negativ interpretat de Adam Driver, face promisiunea de a termina ce a început Darth Vader. De partea cealaltă a baricadei sunt Rey (Daisy Ridley) și Finn (John Boyega), care vor găsi un țel după întâlnirea cu Han Solo (Harrison Ford). „Trezirea Forței” din titlul filmului e un comentariu direct la evoluția celor doi protagoniști. Roboțelul BB-8, Chewbacca și prințesa Leia, interpretată de aceeași Carrie Fisher, își au propriul rol în evoluția evenimentelor.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 iIz6vb4WLFEiUxkKpUfmyb3fyp
35. Ex Machina (2014) – Caleb Smith (Domhnall Gleeson), programator la un gigant de căutare pe internet, câștigă un concurs pentru a petrece o săptămână în proprietatea montană privată a directorului executiv al companiei, Nathan Bateman (Oscar Isaac). La sosirea sa, Caleb află că Nathan la ales să fie componenta umană într-un test Turing – care îl obligă să evalueze capacitățile și, în cele din urmă, conștiința ultimului experiment al lui Nathan în inteligența artificială. Acest experiment este Ava (Alicia Vikander), o AI uluitoare, a cărei inteligență emoțională se dovedește mai sofisticată – și mai înșelătoare – decât ar fi putut imagina cei doi bărbați. Un film regizat de: Alex Garland

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 yX3qt6cNeVYx9loRSLq1TZdQBQz

36. The Avengers: Age of Ultron – Razbunatorii: Sub semnul lui Ultron (2015) – În Sokovia, o ţară fictivă din Europa De Est, Răzbunătorii – Tony Stark, Steve Rogers, Thor, Bruce Banner, Natasha Romanoff şi Clint Barton – efectuează un raid asupra unei baze ce aparţine organizaţiei Hydra condus de Baronul Wolfgang von Strucker, care a efectuat experimente pe oameni folosind sceptrul lui Loki. Ei dau peste două dintre experimentele lui Strucker – gemenii Pietro, care are viteză supraomenească, şi Wanda Maximoff, care poate manipula minţile şi arunca sfere de energie. De asemenea, ei reuşesc să-l prindă pe Strucker, iar Stark recuperează sceptrul.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 eU90CIEHoEK5DwhSXW1lldwHPee

37. Shaun the Sheep Movie – Mielul Shaun – Filmul (2015) – In acest film de animatie, Comedie si Aventura cu subtitrare in limba romana, Shaun este un miel zburdalnic si istet, care locuieste cu turma sa la Ferma Mossy Bottom, sub supravegherea Fermierului iscusit şi a cainelui sau de paza Bitzer. Linistea de la fermă este dată peste cap însă în ziua în care mielul născoceşte un plan iscusit – de a-şi lua o zi liberă.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 lfLFO7yJgoMfHlHjyvJ9ipCPeFJ

38. Cop Car – Mașina Polițistului (2015) –  Adolescenţii Travis şi Harrison se bucură de o plimbare prin frumosul peisaj al oraşului Colorado. Se pare că cei doi au fugit de acasă. Curând, aceștia găsesc o maşină ce pare abandonată în mijlocul pădurii, cu cheile lăsate în contact. O oportunitate pe care nu o pot refuza. De acum înainte, viaţa lor nu va mai fi la fel. Ceea ce băieţii nu ştiu este că maşina nu este abandonată şi că aparţine şerifului care se foloseşte de ea pentru a scăpa de cadavre. O persoană, încă vie, se afla în portbagajul maşinii găsite de tineri. Şeriful care evident este implicat în afaceri murdare nu este deloc încântat când se întoarce în pădure şi constată că maşina nu este unde a lăsat-o…

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 9xu4hoeIdSQuWUvcVtYwBO7xqy0

39. Black Mass: Afaceri murdare (2015)John Connolly şi James “Whitey” Bulger au copilărit împreună pe străzile din South Boston. Se reîntâlnesc după zeci de ani, la sfârşitul anilor ’70, când Connolly este deja un important agent FBI al oraşului Boston, iar Whitey a devenit Naşul Mafiei Irlandeze, cel mai infam şi violent criminal din istoria oraşului, fiind totodată şi fratele senatorului statal. Între cei doi are loc o înţelegere mizerabilă, conform căreia Whitey urma să devină un informator care avea să-i furnizeze lui Connolly ponturi pentru a desfiinţa Mafia Italiană din Boston, reprezentată de o familie care îndrăznise să îi încalce teritoriul. Însă pactul îi permite gangsterului să evite legea mult mai uşor şi să îşi consolideze puterea, ajungând să degenereze într-un şir interminabil de crime, trafic de droguri şi rechizitorii mincinoase, şi făcând ca Bulger să ajungă în cele din urmă pe lista primilor zece cei mai căutaţi infractori ai FBI-ului.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 6vcH7Ec0pL852CPrLI7byPBdtd5
40. Tangerine (2015) – Filmul urmareste doi transsexuali care, de la prostitutie, trec la o comica misiune de razbunare, vizitand mai multe spatii publice aglomerate din Los Angeles. Pentru a-i putea filma, Baker si-a echipat iPhone-ul 5s cu lentile speciale, a crescut saturatia si i-a urmarit pe cei doi protagonisti în timp ce se plimbau pe tocuri pe Sunset Boulevard.Filmul Tangerine 2015  este scris si regizat de Sean Baker cu Kitana Kiki Rodriguez, Mya Taylor si Karren Karagulian in rolurile principale.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 m7TZwQItna6tM1BXfAs7aAxvf0c

41. Clouds of Sils Maria (2014) – Actriţa Maria Enders, foarte cunoscută pe plan internaţional, este invitată să joace într-o repunere în scenă a piesei care a făcut-o celebră cu două decenii în urmă. Dar, dacă atunci a interpretat-o pe Sigrid, o tânără care îşi face şefa, pe Helena, să se sinucidă, acum primeşte rolul mai vârstnicei Helena. O starletă de la Hollywood va fi Sigrid, iar Maria se trezeşte curând de cealaltă parte a oglinzii, faţă în faţă cu o tânără de o carismă ambiguă care este, de fapt, o neliniştitoare proiecţie a ei înseşi.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 4gcHOoiJj4zXchtw41NlNI5t3Gl
42. Bunica (2015)Lily Tomlin o joacă pe Elle care tocmai ce a trecut peste despărțirea de iubita ei când Sage (Julia Garner), nepoata acesteia apare pe nepusă masă și îi cere 600 de dolari până la apus. Momentan fără bani, bunica Elle și Sage își petrec ziua încercând să facă rost de bani în timp ce vizitele lor neanunțate la prieteni vechi pornesc discuții și scot la iveală schelete și secrete de mult îngropate.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 f6jSPjlPD5HJ92VVxIBNfIxL6IP
43. Cinderella – Cenuşăreasa(2015) – Când tatăl ei moare, frumoasa Ella are parte numai de necazuri din partea mamei ei vitrege. Transformată în slujnică și cu numele schimbat în Cenușăreasa, fata ar putea ușor să-și piardă speranța, dar ține la sfatul primit de la mama ei pe patul de moarte, “fii bună și ai curaj”. Viața Cenușăresei se schimbă o dată pentru totdeauna când în pădure dă peste un străin chipeș, despre care habar nu are că este chiar prințul regatului. Oare îl va mai întâlni?

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 aj0WJXC0Cu172qifgkEpyLXlDEt

45. Tribulatiile unor vampiri moderni (2015)What We Do in the Shadows este o parodie regizată de Jermaine Clement după un scenariu scris de Taika Waititi despre un grup de vampiri care locuiesc în Noua Zeelandă. Cei doi fac parte şi din distribuţie, alături de Rhys Darby, Jonathan Brugh, Cori Gonzalez-Macuer şi Stu Rutherford. Filmul este bazat pe un short pe care l-au realizat cei doi în anul 2006, iar acesta reprezintă primul film al lui Waititi de la „Boy” 2010 încoace (film pe care-l puteţi găsi pe acest site). Viago, Vladislav, Deacon şi Petyr sunt patru vampiri care împart un apartament în suburbia oraşului Wellington, Te Aro.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 zwMEMIo1j5TjP9oUG89aWCKDjYt
46. Paddington (2015) – În adâncurile junglei din Peru, un explorator pe nume Montgomery Clyde dă de urmele unei familii de urşi semi-ingeligenţi. El realizează că urşii sunt capabili să înveţe limba Engleză şi au un apetit foarte puternic pentru marmeladă. El le spune urşilor că dacă şi-ar dori vreodată să viziteze Marea Britanie sunt mai mult decât bine veniţi să facă acest lucru. Urşii, Lucy şi Pastuzo, locuiesc într-o armonie cu nepotul lor. Într-o zi, un cutremur puternic se produce în locul unde locuiesc şi îi obligă să-şi găsească un nou adăpost.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 vhaTciw8ApXd5Ie1srwPbsU33dW

47. Bone Tomahawk – Tomahawkul de os (2015) – Atunci Când niște sălbatici canibali îi răpesc pe locuitorii dintr-un mic orășel, se aduna câțiva pistolari conduși de șeriful Hunt pleacă să-i caute pentru al recupera. Dar dușmanul lor este mai nemilos decât își poate imagina cineva vreodată.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 A0bFdUMtd4mcXMRou7alzk6HQVZ
48. The Man from U.N.C.L.E. (2015) – În anul 1963, agentul CIA Napoleon Solo (Henry Cavill) o extrage pe Gaby Teller (Alicia Vikander), fiica lui Udo Teller, un presupus om de ştiinţă Nazist care a devenit colaborator al Americanilor la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, din Berlinul de Est, evitându-l în acest timp pe agentul KGB, Illya Kuryakin. Mai târziu el raportează superiorului, Saunders, şi îi spune că unchiul lui Teller, Rudi, lucrează la o companie deţinută de Alexander şi Victoria Vinciguerra, un cuplu bogat de simpatizanţi ai naziştilor ce intenţionează să-l folosească pe tatăl lui Teller pentru a construi propria armă nucleră.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 auo7EtswttcgG1HWWSknMo3uu47
49. Take Me to the River (2015)Du-ma la rau este un film care îl are în plin plan pe un adolescent din California care trebuie să vină imediat la reuniunea de familie din Nebraska. Intră în panică atunci când vede o pată de sânge pe rochia verișoarei lui și devine suspect de abuz sexual fără voia lui. Take Me to the River este un film de dramă lansat în anul 2015 şi e regizat de Matt Sobel.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 awGZf5T1hflis9Z2KvRMhp798xU
50. The DUFF – Urâţica (2015) – Bianca (Mae Whitman) este in ultimul an de liceu, iar lumea ei este spulberata atunci când ea afla ca toti colegii o numesc DUFF (Designated Ugly Fat Friend), in comparatie cu prietenele ei mai populare si mai frumoase (Skyler Samuels & Bianca Santos). Cu universul ei întoars cu susul în jos, ea ignora cuvintele de înțelepciune de la profesorul ei preferat (Ken Jeong) și recurge la ajutorul lui Wesley (Robbie Amell), un șmecher, dar fermecător coleg de liceu, pentru a o ajuta sa scape de eticheta de DUFF pentru totdeauna. În acelasi timp, ea speră să atraga atentia lui Toby (Nick Eversman), și sa găseasca încrederea de a o detrona pe nemiloasa regina a școlii Madison (Bella Thorne), amintind tuturor că, indiferent de cum arata sau se comporta, toti sunt DUFF pentru altcineva … și asta e cu totul în regulă.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 kvXLZqY0Ngl1XSw7EaMQO0C1CCj
51. Omul-Furnica (2015) – În anul 1989, omul de ştiinţă Hank Pym (Michael Douglas) demisionează din organizaţia S.H.I.E.L.D. după ce descoperă faptul că aceştia au încercat să-i recreeze tehnologia de micşorare Ant-Man. Crezând că această tehnologie este periculoasă, Pym a jurat s-o ascundă şi să n-o ofere nimănui câte zile va mai avea de trăit. În zilele noastre, fiica înstrăinată a lui Pym, Hope van Dyne (Evangeline Lilly), şi protejatul lui, Darren Cross (Corey Stoll), îl forţează să plece din propria lui companie.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 rnGXL7g4Bb3575bc0QZpCvsFrQR
52. Trainwreck – O tipă… dezastru (2015) – Gordon Townsend (Colin Quinn) le spune celor doua fetiţe ale sale, Amy (Devin Fabry) şi Kim (Carly Oudin), că va divorţa de mama lor deoarece monogamia pur şi simplu nu este realistă. 23 de ani mai târziu, Amy (Amy Schumer) se îmbată cu regularitate, se droghează, petrece şi face sex cu oricine i se pare mai interesant, chiar dacă iese deseori la întâlniri cu un dependent de sala de sport pe nume Steven (John Cena).Amy lucrează pentru o revistă de bărbaţi, iar şefa ei, Dianna (Tilda Swinton), îi cere să vină cu idei pentru articole noi. Unul dintre colegii de muncă vine cu o idee de articol despre un doctor de sport, Aaron Conners (Bill Hader). Amy crede că ideea este una ridicolă şi o ia în derâdere, spunând că sportul este tâmpit. Dianna nu este deloc de aceeaşi părere, ba chiar crede că Amy ar fi cea mai potrivită să scrie acest articol şi o forţează să-l facă deşi nu-şi doreşte deloc asta.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 quZBJRR8TKFVOjINd1TbP8KaWKC
53. The Peanuts Movie – Snoopy si Charlie Brown: Filmul Peanuts (2015) – Charlie Brown, Snoopy, Lucy, Linus și restul iubitilor “Peanuts” fac debutul lor pe marele ecran, cum nu au mai fost văzuti înainte, în aceasta animație 3D . Charlie Brown, underdog cel mai iubit din lume, pornește o căutare epica și eroica, în timp ce cel mai bun prieten lui, adorabilul Beagle Snoopy, porneste spre cer să urmeze , Baronul Roșu. Din imaginația lui Charles M. Schulz și creatorii filmelor Ice Age, The Peanuts Movie va demonstra că fiecare underdog are ziua lui.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 tYZ9bAGJJ0YCLZbP1p23CVB9y6Q
54. Z for Zachariah (2015) – Cea de-a treia producție a regizorului Craig Zobel este plasată într-un viitor postapocaliptic în care Ann (Margot Robbie) trăiește singură la o fermă, acolo unde pare ultima supraviețuitoare de pe Pământ. Lumea ei este zguduită atunci când un om de știință (Chiwetel Ejiofor) îi iese în cale, fugind de ororile cu care Ann nu se mai întâlnește de vreme ce trăiește într-un loc imun la pericolul radiațiilor. Cei doi încep să alcătuiască un cuplu straniu până când al treilea necunoscut (Chris Pine) își face apariția.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 vd8KemJgzo40Kf2bEQOkixaDYno

55. The Diary of a Teenage Girl (2015) – Ca majoritatea adolescentelor, Minnie Goetze (Bel Powley) este dornica de dragoste, acceptare și un sentiment cu scop în lume. Minnie începe o poveste de dragoste complexa cu (Kristen Wiig) prietenul mamei ei, “cel mai frumos om din lume,” Monroe Rutherford (Alexander Skarsgård). Ceea ce urmează este o poveste ascuțita, amuzanta și provocatoara de trezire sexuală și artistica a unei fete, fără judecată.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 qDPUKzZ7fnGyln9G3M0tbTXzUwk
56. The Gift – Darul (2015) – Simon si Robyn sunt un cuplu proaspat casatorit cu o viata linistita. Asta pana in momentul in care o persoana din anturajul lui Simon le transforma viata intr-un cosmar. La inceput, Simon nu il recunoaste pe Gordo insa, dupa cateva intalniri il recunoaste si un secret teribil din trecutul lor este dezvaluit, dupa mai bine de 20 de ani. Pe masura ce Robyn afla socata ce s-a intamplat intre Simon si Gordo, incepe sa isi puna urmatoarea intrebare: cat de bine ii cunoastem pe cei apropiati noua? Lucrurile din trecut ar trebui sa ramana in trecut, sa le tinem secrete? Va reusi Robyn sa treaca cu vederea intamplarea din trecutul lui Simon?

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 zJfNDAolN7jko60FIrkDHi1FLRk
57. Turbo Kid (2015) – Intr-un viitor post-apocaliptic, un tanar solitar, maturator de strada, obsedat de benzi desenate, este nevoit sa isi infrunte cele mai mari temeri si sa devina un erou in ciuda vointei sale cand intalneste o fata misterioasa pe nume Apple. In ciuda eforturilor celor doi de a pastra secretul cu privire la abilitatile lui The Kid, Zeus, sadicul si auto-proclamatul lider al regiunii Wasteland incepe sa ii hartuiasca. Inarmat cu ceva mai mult decat o credinta oarba si o arma veche, The Kid invata pe propria piele ce este justitia si prietenia. In plus, se imbarca intr-o incredibila aventura cu scopul de a scapa Wasteland de Rau si sa o salveze pe fata visurilor sale, Apple.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 rSf0RYkPiMo9TyjHs2vI8rHlmfF
58. Run All Night – Urmărit în noapte (2015) – Bântuit de fantomele trecutului său, fostul om de bază al mafiei irlandeze, Jimmy Conlon (Liam Neeson), poreclit pe vremea aia drept „The Gravedigger” (Săpătorul de Morminte), a devenit în momentul de faţă un beţiv capricios şi mereu cu capsa pusă, nefiind capabil să se conecteze emoţional cu băiatul lui, Michael (Joel Kinnaman), un fost boxer profesionist retras din activitate care acum se ocupă cu îngrijirea copiilor ce provin din medii defavorizate la o sală de sport din zonă. Dezgustat de activităţile anterioare ale tatălui său, Michael refuză să-l lase să se implice în viaţa fetiţelor sale, Catelyn şi Lily.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 51NfZI3KlKFexSftDvAgn01bR3q
59. Chronic (2015) – David este un asistent medical la domiciliu , care lucreaza cu bolnavii incurabili . Eficinet si dedicat profesiei sale , David isi dezvolta relatii puternice , chiar intime , cu fiecare persoana de care ei ii pasa . Dar in afara operei sale , David este ineficient , incomod , si rezerva efecte de depresie cronica – si el are nevoie de fiecare pasicent , la fel cat de mult au nevie ei de el .

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 lcix4ZjVsO7YqHohmk0QLcJRRl5
60. The Devil’s Candy (2015) – Filmul The Devil’s Candy incepe cu un pictor si familia sa , care cred ca s-au mutat in casa visurilor lor , dar cand sunt posedati de o forta intunecata , misterioasa , familia trebuie sa lupte pentru a-si salva sufletele , oare vor reusi acestia sa iasa cu bine din casa visurilor lor , sau vor muri incercand sa scape unul cate unul ? Un pictor și familia sa cred că s-au mutat în casa visurilor lor, dar când sunți posedat de o forță întunecată, misterioasă, familia trebuie să lupte pentru a-și salva sufletele…

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 t5KONotASgVKq4N19RyhIthWOPG
61. Jurassic World (2015) – La 22 de ani după incidentele care s-au petrecut în Isla Nublar, Jurassic World este un nou parc, complet funcţional, cu tema dinozaurilor ce se află tot pe insula respectivă. Zach (Nick Robinson) şi Gray Mitchell (Ty Simpkins) merg să-şi viziteze mătuşa, Claire Dearing (Bryce Dallas Howard), cea care deţine funcţia de manager al parcului. După ce sosesc pe insulă, cei doi sunt lăsaţi în grija asistentei lui Claire, Zara (Katie McGrath). Simon Masrani (Irrfan Khan), proprietarul acestui parc, soseşte la rândul său pentru a vedea noii dinozauri modificaţi genetic.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 bg5nG4kIt1diDrGo0LHzOsotqlQ
62. The Night Before – Înainte de Crăciun (2015) – Ethan (Joseph Gordon-Levitt), Isaac (Seth Rogen) și Chris (Anthony Mackie) sunt trei prieteni din adolescenta, iar în ultimii zece ani petrecerea lor din Ajunul Crăciunului s-a lăsat cu excese de toate felurile și râsete cu lacrimi. Acum fiindcă se află în pragul maturității, iar această tradiție este gata să apună, cei trei încearcă să petreacă un Crăciun de neuitat…

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 plxJs4AolooP2DvZ1zvtnDNQnAc
63. Spectre (2015) – Aflat într-o misiune neoficială în Mexic, James Bond omoară doi barbaţi care puneau la cale să arunce în aer un stadion plin cu oameni; în timp ce face asta, clădirea în care se află bărbaţii respectivi explodează şi este distrusă complet. Bond îl urmăreşte apoi pe jos pe Marco Sciarra, care a supravieţuit deflagraţiei şi care reprezenta adevărata lui ţintă. Sciarra se îmbarcă într-un elicopter pentru a scăpa, însă Bond îl urmăreşte şi îl elimină pe acesta, luându-i inelul cu simbolul caracatiţei pe care-l purta.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 fRnuoybfMeswDPBndhpobG6zAe5
64. I’ll See You in My Dreams – Te voi revedea în vis (2015) – Dupa ce si-a indeplinit foarte bine rolul de sotie in familie, Carol trece prin momente foarte grele dupa ce sotul ei moare. Este tot timpul trista in ciuda faptului ca prietenele ei incearca sa o ajute si sa o sustina moral. Incearca sa o faca sa traiasca din nou si sa inteleaga ca dupa tot ce s-a intamplat poate exista un nou inceput. Pana la urma ajunge la concluzia ca ele au dreptate si ca ar trebui macar sa incerce, nu sa se inchida in ea pentru totdeauna.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 c0QfKYb5aeMeaOXXHTfM5Er3QYF
65. Dope – Aventura (2015) – Dope este un film crimă comedie-dramă 2015 regizat si scris după un scenariu de Rick Famuyiwa , permiat cu o nominalizare Cannes, o nominalizare Sundance.Malcolm Adekanbi este un liceean obsedat de cultura hip hop-ului a anilor 1990, împreună cu prietenii săi Jib și Diggy, e un tocilar care este împins incontinuu prin școala. Ei trăiesc “The Bottoms” parte a Inglewood, California, o suburbie vis a vis de Los Angeles.Malcolm va merge la Harvard, dar într-o întâlnire cu consilierul său domnul Bailey, solicită dorința pentru a participa la Harvard , și spune ca notele lui nu înseamnă nimic. Bailey ai amintește apoi lui Malcolm despre interviul lui la Harvard cu un bărbat pe nume Austin Jacoby.Un traficant de droguri de stradă, Dom, il oprește pe Malcolm și îi spune să meargă la o clădire și să invite o fata pe nume Nakia la petrecerea de ziua lui Dom. Nakia spune că va merge, dacă Malcolm e acolo. Malcolm ai spune lui Jib și Diggy, ca ar fi o idee bună dacă s-ar duce.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 zkcTKxEqivYsw0Z5AckXSp2TwYo
66. Slow West – Vestul Salbatic (2015)Slow West este un film western 2015 scris si regizat de John Maclean. Actiunea filmului se deschide cu un băiat de 16 ani Jay Cavendish (Kodi Smit-McPhee) , naiv aristocrat scoţian ajuns în Colorado-ul anilor 1870 în căutarea iubitei lui, Rose (Caren Pistorius), care a fugit în America alături de tatăl ei. Tânărul face echipă cu misteriosul pistolar interpretat de Fassbender, dar nu ştie că acest personaj cinic urmăreşte, de fapt, recompensa pusă pe capul fetei.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 c1OSRvorPXvGtFka7mgV6Jcw6jd
67. Furios si iute 7 – Furios şi iute 7 (2015) –  Este un film  , , , 2015 ,regizat de James Wan. Deckard Shaw caută răzbunare împotriva Dominic Toretto și familia sa pentru fratele său în comă. Dominic Toretto şi Brian O’Conner. Cu cazierul curăţat şi liniştiţi alături de vechii lor prieteni, cei doi încearcă să îşi facă o nouă viaţă, dar totul se năruie în momentul în care Ian Shaw intervine, iar ei sunt nevoiţi să calce din nou în afara legii.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 tBuHNpTGiOxzE2eNQ2UDPKoIoMj
68. Cu cele mai bune intentii (2015) – In acest film dupa moartea soțului ei, o femeie pe nume Marnie (Susan Sarandon),se muta la Los Angeles pentru a fi mai aproape de fiica ei Lori (Rose Byrne), un scenarist la Hollywood. În timp ce Lori priveste spre caile sufocante ale mamei ei, Marnie continua sa se implice si în viața altora: Ea ajuta un fost polițist (J.K Simmons), mai contribuie la un studiu Apple Store pentru scoala, si plateste pentru o nunta de lesbiene. Lorene Scafaria a scris și a regizat aceasta ComedieDrama, care se bazeaza pe relatia dintre mama si fiica ei.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 kwBY65Hjqv8Rud2pvRjEOd6q38l
69. Lost River (2014) – Pe fundalul suprarealist al unui oraş care moare pe zi ce trece, Billy, mamă singură a doi copii, intră într-o lume macabră a imaginaţiei în timp ce Bones, băiatul ei, descoperă un drum secret care conduce către un oraş scufundat. Atât Billy cât şi Bones trebuie să se scufunde adânc în misterul ce învăluie oraşul, pentru ca familia să supravieţuiască.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 7hlZ9WJQ3syUyJNSReZt7uch12X
70. Pe urmele tale (2014) – Pe urmele tale este o metaforă deloc subtilă, dar teribil de pertinentă apropo de bolile cu transmitere sexuală; filmul lui David Robert Mitchell i-a fascinat și înspăimântat pe criticii și spectatorii de la Cannes, unde a rulat în premieră mondială în cadrul secțiunii Semaine de la critique. Vara a sosit intr-o suburbie din America. Aici, Jay are parte de o aventura infricosatoare si nebuna totodata. Partenerul cu care tocmai a avut un raport intim a informat-o ca va fi urmarita de o entitate care vrea sa o ucida. Singura sansa de supravietuire: sa transmita Raul, de parca ar fi vorba de o boala venerica monstruoasa. Cu ajutorul prietenilor apropiati, Jay va face tot ce ii sta in putere sa scape de aceasta entitate malefica. La scurt timp realizeaza ca singura modalitate este sa aiba un nou raport intim. Greg este cel care se ofera…

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 nMm3l2FvnO9eJ7CXq0RrpjoYDuU

71. Hot Girls Wanted (2015) – Documentarul de succes de la Sundance 2015 al producătoarei Rashida Jones prezintă industria porno de amatori și femeile pe care le exploatează.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 A944ox8wNEmxjg3dZ8nokLq8NBQ
72. He Named Me Malala (2015) – De la regizorul filmelor Așteptându-l pe Superman si Un adevăr incomod, câştigător al premiului Oscar , vine acest documentar foarte emoționant și extrem de inspirațional despre curaj și supraviețuire. Malala spune povestea unei adolescente remarcabile, Malala Yousafzai, care a fost atacată de talibani în Pakistan, pentru că susținea educația fetelor. În loc sa fie redusă la tacere, Malala a devenit o voce globală pentru dreptul la educație al tuturor copiilor, iar în 2014 a devenit cel mai tânăr câștigător al Premiului Nobel pentru Pace. Această fereastră către viața unei fete extraordinare îți va inspira cu siguranță întreaga familie!

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 xdLTJSjRU2c001amJwj3yNtsp1i

73. Everest (2015) – Inspirat din evenimentele extraordinare petrecute cu ocazia încercării de a ajunge pe vârful celui mai înalt munte din lume, Everest este povestea adevărată a două expediții diferite care i-a forțat pe participanți să-și testeze limitele atunci când au fost surprinși de unul din cele mai cumplite viscole din istoria cunoscută a omenirii. Alpiniștii au avut de înfruntat obstacole la limita imposibilului, iar pasiunea și obsesia lor de o viață – aceea de a cuceri acel vârf – a devenit o luptă contra cronometru pentru supraviețuire.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 jElaqX4vwZ55yFy0eaPpB0MIB9D
74. Spioana (2015)Susan Cooper este un analist CIA modest, care lucrează la birou, și eroul necunoscut din spatele celor mai periculoase misiuni ale agenției. Când partenerul ei iese din rețea și un alt agent de top este compromis, ea se oferă voluntară să lucreze sub acoperire ca să se infiltreze în lumea unui traficant de arme și să prevenă o criză globală.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 sr14dWPN60lQXEuYAKCuBrkU3uX

75. Krampus. Spaima Craciunului (2015) – Desfăşurându-şi evenimentele în Ajunul Crăciunului, filmul este plasat în Bailey Downs, un oraş aparent pastoral care încă încearcă să-şi revină în urma tragediei terifiantă care s-a produs cu exact un an în urmă atunci când doi tineri au fost măcelăriţi cu brutalitate în subsolul şcolii locale, o clădire care, la rândul ei, a fost gazda unui lăcaş de cult cu propriile sale secrete întunecate. Deoarece crima a rămas nerezolvată, ambiţioasa adolescentă Molly îsi convinge câţiva colegi, Dylan, Ben şi Caprice, să se furişeze în încăpere cu o cameră video pentru a realiza un proiect şcolar.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 hQLPVkqDR1ms4o9EXEaQIsxHRem

76. People Places Things (2015)Will Henry este un nou romancier grafic unic, care echilibrează întreținerea tinerilor fiice gemene și o sală de clasă plină de elevi în timp ce explorează și navighează complexitatea bogată a iubirii noi și dă drumul femeii care la părăsit. El găsește provocări neașteptate atunci când elevul său talentat Kat încearcă să-l pună pe Will cu mama ei îndeplinită, Diane. În această comedie genială, Will este forțat să navigheze peisajul necunoscut al paternității unice și să se întâlnească în New York City, rămânând în același timp o sursă de inspirație pentru studenții săi și să se înțeleagă cu el însuși, atât ca un tată ca artist.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 gJduaRau3X2oE3xkmjs1FufT2GE

77. Knock Knock (2015) – Două fete tinere plouate se prezintă fără nici o avertizare prealabilă la usa unui barbat casatorit in toiul noptii, pregatite doar pentru al seduce şi complica viaţa lui perfectă. Este un remake al filmului clasic “Death Game , regizat de Peter S. Traynor în anul 1977.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 nkwoiSVJLeK0NI8kTqioBna61bm

78. Ted 2 (2015) – După trei ani de succes cu prima parte a filmul de comedieTed 2012” filmul de comedie continua in cea de-a doua parte cu “Ted 2 2015” alături tot de actorii in rolurile principale cu Mark Wahlberg, Seth MacFarlane si Amanda Seyfried , scris după un scenariu si regizat de Seth MacFarlane.Cuplul de proaspăt căsătoriţi alcătuit din Tami-Lynn (Jessica Barth) şi ursul de pluş Ted (Seth MacFarlane) îşi doreşte un copil. Însă pentru a se putea califica la dreptul de a fi părinte, Ted trebuie să demonstreze că e o persoană în faţa unei instanţe judecătoreşti

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 bkihBWwjwUrn4k7p7Ra607Xkab5

79. The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water (2015)Sponge Bob este unul din cei mai buni bucatari din Bikini Bottom. Toti locuitorii sunt innebuniti dupa sandwich-urile cu crab preparate de acesta, sandwich-uri preparate dupa o reteta magica. Invidios pe succesul de care se bucura Sponge Bob, Plankton incearca sa ii fure secretul. In momentul in care reteta dispare si se instaleaza haosul, Sponge Bob si Plankton nu au alta solutie decat sa faca echipa pentru a restabili ordinea si calmul in orasul lor. Construiesc o masina a timpului si decid sa aranjeze lucrurile. Un pirat malefic care detine un restaurant ambulant le provoaca o multime de probleme.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 fvSoltsgY4tmcFN8zmj5cnQw1uG

80. McFarland, USA (2015) – Bazat pe povestea reală din 1987. McFarland, USA este un film drama si sport 2015 în regia lui Niki Caro, produs de Walt Disney Pictures in rolul principal cu renumitul actor Kevin Costner. Dupa mai multe incidente neplacute care la pus pe drumuri pe antrenorul sportiv si profesor, pana ce a ajuns, intr-un final, in McFarland, California, unul dintre cele mai sarace orase din America de Nord. Chiar si acolo, el descopera un mare potential printre baietii de la liceu si incepe sa-i antreneze pentru a-i transfrorma in atleti demni de medalii.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 4NQKAs28VhWdjouI6NOSggYWijQ

81. Bulevardul dorintelor (2014) – Filmul dramatic “Boulevard 2014” cu renumitul actor Robin Williams care joaca rolul lui Nolan Mack in acest film, spune povestea unui sot devotat, a unui barbat simplu care incepe sa se confrunte cu propriile sale secrete. Viata sa este una monotona, este angajat in cadrul unei banci si isi petrece majoritatea timpului acasa, cu sotia si fiica sa. Timp de mai multi ani, Nolan Mack si sotia sa Joy (Kathy Baker) au dus o viata fericita, lipsita de griji, chiar daca mariajul lor este unul de convenienta. Cand Nolan intalneste un barbat tulburat pe nume Leo in drum spre casa, lui Nolan incepe brusc sa ii fie dor de fosta sa viata.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 qnzdloPp03sOhEpCyTQpjbdcGW5
82. Pitch Perfect 2 (2015) – La trei ani după evenimentele din primul film, fetele din Barden Bellas ţin un spectacol cu ocazia zilei de naştere a Preşedintelui Obama atunci când Fat Amy (Rebel Wilson) se face de râs într-un mare fel. În urma acestui incident ruşinos, fetele sunt chemate în biroul decanului universităţii şi a comentatorilor competiţiei de a cappella, John Smith (John Michael Higgins) şi Gail Abernathy-McFadden-Feinberger (Elizabeth Banks), care hotărăsc să le suspende pe fete şi să le interzică orice prestaţie într-un spectacol a cappella.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 zg7mkdkarQxN9hJZvgtEZLOjPPV
83. Amy (2015) – Un talent unic într-o generaţie, Amy Winehouse a fost o cântăreaţă ce a captat atenţia întregii lumi. Un artist de jazz în cel mai autentic sens al cuvântului – a scris şi a cântat din suflet, folosindu-se de harul său muzical pentru a-şi analiza propriile probleme. Combinaţia dintre sinceritatea ei pură şi talentul său excepţional a creat unele dintre cele mai adorate melodii ale epocii moderne. Succesul ei imens a venit la pachet cu o invazie a reprezentanţilor mass media, care, împreună cu relaţiile ei defectuoase şi stilul de viaţă precar au marcat începutul declinului ei tragic. Amy Winehouse a decedat în urma unei intoxicaţii cu alcool în iulie 2011, la vârsta de 27 de ani.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 1wfQCrObMMTcopQoYVLjk92qofa
84. The End of the Tour (2015) – Povestea interviului de cinci zile dintre reporterul Rolling Stone –  David Lipsky si cunoscutul romancier David Foster Wallace, care a avut loc imediat dupa publicatia din 1996 a romanului epic revolutionar „Infinite Jest”.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 7xWjv95DPjbx6zDiDVJspdZbrfL
85. Love & Mercy (2014) – Când regizorul Bryan Fogel dorește să descopere adevărul despre dopajul în sport, el se întâlnește cu un om de știință rus, iar prin doctor, Fogel este capabil să arunce capul de pe programul de dopaj olimpic al Statelor Unite.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 keIzuU0haNFMHKyV3NpV7taHKz0
86. Saul fia (2015)Fiul lui Saul este un film maghiar dramatic de razboi 2015 regizat si co-scris de László Nemes si Clara Royer in rolurile principale interpretate de Géza Röhrig, Urs Rechn și Levente Molnár.Actiune filmului are loc în lagărul de concentrare Auschwitz în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și prezintă o zi și jumătate din viața lui Saul Ausländer (interpretat de Géza Röhrig), membru al unităților de muncă forțată Sonderkommando. Octombrie 1944, Auschwitz-Birkenau. Saul Ausländer e membru al comandoului format din prizonieri evrei, izolati de restul lagarului de concentrare si obligati sa-i ajute pe nazisti sa-si indeplineasca planul lor de exterminare. Saul lucreaza la unul dintre crematorii si descopera la unul dintre cadavre trasaturile cunoscute ale fiului sau. In vreme ce comandoul de prizonieri evrei se pregateste de revolta, Saul vrea sa faca un lucru imposibil: sa salveze corpul fiului sau de flacari si sa-i faca un mormant adevarat.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 epf5iIG6j2BN2TcUfzSob8nXmPB
87. Our Little Sister – Surioara noastră mai mică (2015)Trei surori, Sachi, Yoshino și Chika, trăiesc împreună la Kamakura. Din simțul datoriei, ele pleacă la înmormântarea tatălui lor, care le abandonase cu 15 ani în urmă. Așa fac cunoștință cu sora lor vitregă, Suzu, care are doar 13 ani. Cele trei tinere decid, de comun acord, să o primească pe lor soră lor mică în casa lor cea mare…

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 bktb2pszWxYCsBOCZwnag1LHlOX
88. Macbeth (2015) – Scoţia secolului XI. Machbeth, liderul armatei se întoarce victorios după un război care a însângerat ţara. În drum spre casă, Macbeth întâlneşte trei vrăjitoare care îi prezic că urmează să devină regele ţării. Însetat de putere, incitat de soţia sa, Macbeth decide să îl ucidă pe regele Duncan. Ajuns monarh, Macbeth începe să îşi piardă minţile încetul cu încetul şi masacrează familia nobilului McDuff. Acesta din urmă reuşeşte să fugă şi este decis să se răzbune pe rege. Macbeth i-a pus gând rău şi lui Banquo, cel despre care vrăjitoarele au spus că îl va urma la tron…

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 uyPEqigEey6Rlm5Qp2ncV0l6q3J
89. Plemya – The Tribe (2014) – Acțiunea se petrece într-o școală pentru surdo-muți, actorii sunt non-profesioniști surdo-muți, iar filmul nu conține nici dialog, nici subtitluri. Un tânăr ajunge în internatul acestei școli și intră în vizorul unei găști care se ocupă cu prostituția. După ce se îndrăgostește de una dintre fete, încearcă să spargă regulile lumii brutale și absurde în care a intrat.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 iNKt8zrV4SWikrG2OngOupu20i3

90. A Brave Heart: The Lizzie Velasquez Story (2015) – Povestea lui Lizzie Velasquez este un documentar ce urmareste calatoria inspiribila a Lizziei, de 26 de ani, din partea victimelor cibernetilor, in varsta de 26 de ani, a activistului anti-agresiv. Născut cu un sindrom rar, care îi împiedică să câștige în greutate, Elizabeth “Lizzie” Velasquez a fost mai întâi torturată ca un copil la școală pentru că a căutat diferit și, mai târziu, online, ca adolescent când a descoperit un videoclip YouTube care etichetează “Ugliest Woman. ” Filmul cronicizează povestiri și detalii neașteptate despre călătoria fizică și emoțională a Lizzi până la multimilionarul său discutat despre TEDx și urmărește urmărirea ei de la un vorbitor motivațional la Capitol Hill, în timp ce ea face lobby pentru primul proiect de lege federal anti-intimidare.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 aeGNiWGk0HJ4N7xHE5Mgkq9ir1y

91.Louder Than Bombs – Înapoi acasă (2015) – La trei ani după ce binecunoscuta fotografă de război, Isabelle Reed, a murit prematur într-un cumplit accident de maşină, o expoziţie organizată în memoria sa îl aduce pe Jonah, fiul ei cel mare, înapoi acasă, obligându-l să petreacă mai mult timp cu tatăl său Gene şi fratele mai mic, Conrad, decât în ultimii ani. Fiind în sfârşit toţi trei sub acelaşi acoperiş, tatăl încearcă cu disperare să îşi consolideze relaţia pe care o are cu cei doi fraţi. Însă fiecare dintre ei duce o luptă personală, în care încearcă să îşi aline amintirile şi sentimentele pe care încă le au faţă de femeia pe care şi-o amintesc fiecare într-un alt mod.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 cldKpkptZMcbvbsZ9RIeYlcemZS
92. Dheepan (2015) – Dheepan este un razboinic Sri Lankan care isi croieste drum spre Franta, parasindu-si tara natala, si care isi gaseste un loc de munca ca ingrijitor in afara Parisului. Dheepan este un luptator, un tigru. In Sri Lanka, Razboiul Civil se apropie de sfarsit iar infrangerea este aproape. Dheepan decide sa zboare catre Franta, luand cu el doi straini, o femeie si o tanara fata, sperand ca ele sa il ajute sa primeasca mai repede azil in Europa. Ajungand in Paris, ei se muta dintr-o casa in alta pana Dheepan gaseste de munca ca ingrijitor. El munceste acum pentru a construi o noua viata si o casa reala pentru el, femeia ce il insoteste si pentu tanara, formand astfel o familie. Dar, in curand violenta cu care se confrunta il forteaza pe Dheepan sa se reconecteze la instinctele lui de razboinic pentru a ii proteja pe oamenii despre care el crede ca ii vor deveni o adevarata familie.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 loaB2xhmrWz8AGcU4Cfszovo24B

93. Mia madre (2015)Margherita este protagonista filmului în rolul unei regizoare ce toarna un nou film despre disponibilizari intr-o fabrica, pentru care a chemat ca actor un personaj excentric și capricios (Turturro). Dar în timp ce turnarea filmului se dovedeste mai complicată decât era de așteptat, din cauza nesiguranței regizoarei, viața ei privată ii creează cele mai multe probleme.Relația cu fiica adolescentă care are probleme cu școala, criza relatiei cu partenerul său și mai ales boala terminala a mamei sale Ada, internata in spital, sunt impartasite împreună cu fratele său Giovanni.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 arExKzYH6lOYFt1ITmsodnoaX8v
94. La loi du marché (2015)The Measure of a Man (Legea pieței) poate părea, dacă e să ne luăm după titlu, un film economic sau politic. Îndrăznesc să spun că nu este nici pe departe așa ceva, deși critica adusă sistemului capitalist, omniprezentă în film, poate reprezenta un motiv destul de puternic pentru a interpreta lungmetrajul în cheie politică. Cu toate acestea, după părerea mea, filmul se îndreaptă mai degrabă spre documentarul de observație socială, iar critica la adresa capitalismului transpare tocmai din atenta observare a protagonistului și a vieții acestuia, ocupând o poziție secundară în intenția regizorului.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 1PktcmietItUzV7HWBjJEUUC1Ey
95. Shan he gu ren – Mountains May Depart (2015) – Filmul, care descrie viața lui Tao și a celor apropiați de ea, a fost explorată în trei perioade diferite: 1999, 2014 și 2025. Munții lirici, în mișcare și uimitor de ambițioși, pot să plece unul dintre cele mai importante filme ale anului.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 cwqzDfWfMAkdQbQJDuMV8Tt6OwK
96. Un etaj mai jos – One Floor Below (2015) – După ce are ghinionul de a fi unicul martor la o altercație domestică ce se sfârșește cu o crimă, Pătrașcu trebuie să înfrunte doi vecini foarte apropiați: unul este bizarul ucigaș, celălalt este propria sa conștiință.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 xZ0PYNFGoIFYVlyldZaj7Kqvgrx
97. Sufragete (2015) – Filmul este o dramă impresionantă, insiprată de fapte reale, care prezintă lupta femeilor pentru obținerea dreptului la vot. E povestea unor femei puternice, care au riscat tot ce au avut, care și-au pierdut familia și locul de muncă, unele și-au dat chiar și viața, și au făcut toate aceste lucruri pentru idealul lor, pentru a avea dreptul la o viață mai bună, pentru a avea și ele drepturi. De-abia după multe suferințe, lipsuri și lupte grele, femeile au primit dreptul de vot. În America li s-a acordat acest drept în 1920, iar în Anglia abia în 1928.

98. The Program  (2015) – Este un film Drama, biografic 2015 britanic-francez despre Lance Armstrong în regia lui Stephen Frears, cu Ben Foster ca Armstrong și Chris O’Dowd ca jurnalist David Walsh. Filmul este bazat pe cartea lui Walsh Seven Deadly Sins. In acest film un jurnalist sportiv irlandez devine convins că performanțele ciclistului Lance Armstrong în timpul victoriilor de la Tour de France sunt alimentate cu substanțe interzise.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 t8wLhfVbfCHbirEgDPQhiuLcFGp
99. Crimson Peak (2015) – Când un străin fermecător îi fură inima, o tânără acceptă să se mute cu acesta la Crimson Peak, pe domeniul familiei lui, într-o casă roșie ca sângele, un loc plin de secrete care o vor bântui pentru eternitate. Între dorință și tenebre, între mister și nebunie stă adevărul din spatele casei din Crimson Peak.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 oXRoRYROJdoi7so8H9cHzS9jp6K
100. The Danish Girl (2015) – Pe la mijlocul anilor ’20, în Copenhaga, Danemarca, pictoriţa Gerda Wegener (Alicia Vikander) îi cere soţului ei, la rândul său un artist de succes, Einar Wegener (Eddie Redmayne), să o ajute să termine un portret la care lucra. Portretul, însă, este al unei femei care întârzie să-şi facă apariţia şi Einar va trebui să îi ţină locul femeii pentru ca Gerda să realizeze pictura. Faptul că pozează în femeie declanşează în Einar un sentiment neobişnuit şi scoate la suprafaţă identificarea sa ca femeie.

Categorii

Lasă un comentariu (Feedback)